Tudtad, hogy az újonnan alapított vállalkozások csak 73 százaléka éli meg az 5 éves kort? A 10. évfordulót pedig már csak 51 százalékuk. Az adatok szerint az új alapítású cégek várható élettartama évről évre egyre kevesebb. De mit tehetsz azért, hogy a Te induló vállalkozásod életben maradjon?

Először is tanulnod, és fejlődnöd kell, akár autodidakta módon is. Ehhez segítségül pedig készítettem egy kis könyvajánlót. A könyvek kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a kezdő/induló vállalkozók számára jól használható, ugyanakkor olvasmányos könyveket mutassak be, melyek számomra is rendkívül hasznosak voltak.

 

1. Braskó Csaba – Múzsa

Braskó Csaba – MúzsaHa még csak most gondolkozol azon, hogy ki kéne lépni a mókuskerékből, és a saját kezedbe venni a sorsodat, akkor ez a könyv Neked szól.

Braskó Csaba Éva, a pultos lány történetén keresztül mutatja meg, hogy nehéz helyzetből is lehet saját vállalkozást indítani, ha más szemmel nézünk a világra.

A könyv előnye, hogy nem egy átlagos motivációs könyvet kap az olvasó, hanem egy olyan regényt, melynek főszereplőjével könnyen azonosulhatunk.

 

 

 

2. Vida Ágnes – Üzletanyu születik
Vida Ágnes – Üzletanyu születik

Vida Ágnes a Kismamablog.hu-val szerzett ismertséget a nők körében, de a vállalkozó nők GazdagMamiként is ismerhetik.

Az Üzletanyu születik című könyv, bár elsősorban a vállalkozást indító nőknek szól, a férfiak számára is sok hasznos információt nyújt a sikeres vállalkozás építésével kapcsolatban. A könyv gyakorlati tanácsokat ad a piacképes ötlet megtalálásától az időgazdálkodásig.

> > > A könyvet itt vásárolhatod meg

 

 

3. Wolf Gábor – Kisvállalati Marketing Biblia

Wolf Gábor – Kisvállalati Marketing BibliaHa vállalkozni kezdesz, Wolf Gábor nevével biztosan többször találkozol majd, hiszen ő a hazai kkv marketing egyik vezéralakja. Éppen ezért könyve, a Kisvállalati Marketing Biblia megkerülhetetlen.

A legfontosabb dolog, amit ettől a könyvtől kaphat az olvasó, az a marketing szemlélet, mellyel könnyen beindíthatod a vállalkozásodat. Rengeteg gyakorlati példán keresztül kaphatsz ötletet a vásárlók növelésére. A könyv nem multiknak szól, hanem mikro-, kis- és közepes vállalatoknak, és a példák a hazai viszonyokhoz igazodnak.

> > > A könyvet itt vásárolhatod meg

 

 

4. Timothy Ferriss – 4 órás munkahét

Timothy Ferriss – 4 órás munkahétAmikor sikeresen elindítod a vállalkozásodat, rá fogsz jönni, hogy hiába vagy a magad ura vállalkozóként, ha ki sem látsz a rengeteg teendőből. Hiszen vállalkozóként már minden felelősség rád hárul, a bevételek csak rajtad múlnak.

Ebben segít Timothy Ferris könyve, hogy olyan vállalkozóvá válhass, aki élvezi az életet, és aki a lehető legkevesebb munkával a legtöbb bevételt éri el. A könyv nem csak vállalkozóknak hasznos, hanem alkalmazottaknak is.

> > > A könyvet itt vásárolhatod meg

 

 

5. Jocelyn K. Glei – Tartsuk kézben hétköznapjainkat!

Jocelyn K. Glei – Tartsuk kézben hétköznapjainkat!Ha szabadúszóként dolgozol, az egyik legnagyobb problémát valószínűleg az időgazdálkodás okozza majd.

Ezzel a könyvvel olyan egyszerűen alkalmazható, praktikus tippeket kapsz, melyekkel hatékonnyá teheted a hétköznapokat, hogy ötleteid ne csak megszülessenek, de meg is valósuljanak.

A kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Stefan Sagmeister és Seth Godin mutatja be szemléletmódját és munkamódszerét.

> > > A könyvet itt vásárolhatod meg

 

Bízom benne, hogy kedvet kaptál az olvasáshoz, és az ajánlott könyvek a Te vállalkozásodat is segítik majd.

Ha hasznosnak találtad ezt a listát, oszd meg másokkal is!