Amikor utazásról van szó, akkor legtöbb a családi nyaralásra, kirándulásra gondolnak, pedig munkaügyben is utazhatunk, és egyre több olyan cég is van, akik kirándulni viszi a munkatársait. A céges utazások célja tehát többféle lehet. Természetesen vannak üzleti utak, amikor a cég vezetője vagy egy munkatársa új üzletek kötése reményében utazik, esetleg a partnercégeket keresi fel. Vannak olyan cégek is, ahol a munkatársak feladata pont az, hogy utazzanak, új üzletet kössenek, esetleg ellenőrizzék a cég bolthálózatait.

Előfordulhat azonban olyan helyzet is, hogy a cégek a munkatársakat nem az új üzlet reményében utaztatják, hanem mondjuk oktatási céllal. Manapság már egyre nagyobb az igény a képzésekre, oktatásokra cégek számára is, hiszen az így megszerezett tudás segíti a cég fejlődését. Emellett vannak céges kirándulások is. Emellett számos vállalkozás bír több telephellyel szerte az országban, így éves konferenciákat szerveznek, ahová minden munkatárs el tud jönni. Sok cég szervez a munkatársaknak kirándulást, de vannak csapatépítő jelleggel szervezett programok, melynek az utazás csak kis szelete.

Székesfehérvár gyakori úti célja az üzleti utaknak és céges kirándulásoknak

Székesfehérvár gyakori célpontja az üzleti utaknak. Egyrészt azért, mert a városban élénk a gazdasági élet, sok cég alakult az elmúlt években, akiket más városokban lévő cégek potenciális partnernek tekintenek. Emellett számos más városban lévő cég alapít telephelyet is szintén az élénk gazdaság miatt. Számos oktatási központ is van, amely széles körben kínál képzéseket, ezek pedig meglehetősen vonzóak a Dunántúlon lévő cégeknek, hiszen közelebb van, mintha Budapestre kellene utazni. A képzés kiválasztásában a távolság is szerepet játszik, hiszen ennek is költségei vannak.

Emellett a céges kirándulások helyszínének is gyakran választják a várost, mert számos látványosság található itt, ahol csoportos látogatást, programot is kérhetünk, így egy cég számára ez jó lehetőség lehet. Számos csapatépítő tréninget is szerveznek a városban. Székesfehérvár természetesen akkor is jó helyszín, ha csak kirándulni akarunk, mivel számos látványosság van, mint a Középkori Romkert Nemzeti Emlékhely, a Bory-vár vagy a Sóstó Természetvédelmi Terület és Látogatóközpont.

Több napos utazása esetén hol érdemes megszállnia a munkatársakkal?

A céges utak akár több naposak is lehetnek, hiszen vannak képzések, amelyek nem egyetlen naposak, hanem 2-3 napot is igénybe vehetnek vagy akár egy hosszú hétvégét. Ilyenkor szállásról is gondoskodni kell. A céges utak esetében az apartman jó választás mert kötetlenül utazhatunk, nem kötnek minket az étkezések. Ha Székesfehérvárra szólít minket az üzlet, akkor a Pe-Ki Lux Apartman Fehérvár egy jó lehetőség.

Szerző: pekiapartman.hu